De belangrijkste tool voor indrukwekkende communicatie


Zaakvoerders en marketeers kennen het verhaal van hun zaak als geen ander. Grafisch ontwerpers zetten dat verhaal om in visuele communicatie via kleuren, lettertypes, logo’s en goed geschreven teksten. Helaas beschikken veel opdrachtgevers niet over afbeeldingen om in die ontwerpen te gebruiken… En net hierdoor blijft hun boodschap op de vlakte! Wil jij visuele tools die blijven kleven? In dat geval zijn het net de afbeeldingen die de sleutel tot succes vormen.

"Zet relevante, unieke afbeeldingen in als ambassadeurs voor jouw zaak"

Laat een visuele indruk na

Afbeeldingen krijgen online een steeds belangrijkere rol toegewezen. Posts met afbeeldingen worden maar liefst 94% meer bekeken op sociale media dan posts bestaande uit enkel tekst. Hoeveel online berichten lees jij die enkel uit tekst bestaan?

Sociale media vertellen niks nieuws. Afbeeldingen zijn al altijd van cruciaal belang in offline communicatie. Relevante beelden moeten samen met een logo en huisstijl een indruk nalaten bij je klant. Die visuele indruk kan je zo oproepen uit je geheugen.

Sta even stil bij de blauwdruk van Red Bull. Het logo toont twee stieren. De kleuren? Rood en blauw. De slogan? ‘Red Bull geeft je vleugels’. En je herinnert je vast en zeker hun cartoons. De stijl ervan kan je zo oproepen uit je geheugen.

Dit effect is het doel van visuele communicatie: blijven kleven, engageren en tot de verbeelding spreken. Een goede boodschap laat een heldere en relevante indruk na. Afbeeldingen zijn noodzakelijk om zo’n indruk na te laten, ze zijn de ambassadeurs voor jouw boodschap.

"Illustratie is een krachtige tool voor wie indruk wil maken met zijn visuele communicatie"

De kracht van illustratie

Beklijvend beeldmateriaal voor jouw zaak, waar vind je dat? 1 optie is gebruik maken van stock afbeeldingen. Waarom dat niet altijd dé oplossing is leg ik je hier uit. Stockafbeeldingen zijn nooit op maat en dus zelden relevant. En misschien verzorg je een dienst die niet zo eenvoudig in beeld te brengen is? Of er komt een portie verbeelding aan te pas? Dan is illustratie een winnaar.

"Zelfs de meest abstracte dienst kan met tekeningen uitgelegd worden"

3 grote voordelen:

 

Benieuwd wat dat voor jou zou kosten? Bekijk mijn richtprijzen en stuur me eenvoudig een prijsaanvraag.