De beperking van beeldbanken


Even snel een leuke achtergrond kiezen om bij die quote te gebruiken. Die droge tekst kunnen we snel nog wat opfleuren door een foto toe te voegen. En die abstracte uitleg wordt bevattelijker met een catchy foto. Afbeeldingen kan je eenvoudig kopen bij een beeldbank – maar er is 1 belangrijke beperking.

Kopen bij een beeldbank

Complexe onderwerpen worden vaak verduidelijkt met een illustratie of foto en voor een klein bedrag kan je terecht op een beeldbank. Zo’n beeldbank is een website die allerlei hoge-resolutie afbeeldingen verkoopt. Goedkoop, snel en volledig online. Hierdoor lijkt kopen bij een beeldbank een ideale oplossing. Maar…

Een uniek verhaal heeft unieke beelden nodig

Hoewel het aanbod gigantisch is, zijn veel van deze beelden bijzonder neutraal in hun uitstraling. In deze video toon ik je hoe vaak deze afbeeldingen gebruikt worden:

Deze fotografie is vaak net zo generiek omdat ze duizenden malen verkocht wordt, van India tot in de VS. De beelden zijn ontwikkelt om voor zoveel mogelijk situaties nuttig te zijn en net daardoor missen ze karakter. Wil je jouw persoonlijkheid en kwaliteit in detail communiceren? Dan is de kans groot dat de afbeeldingen van een beeldbank niet de oplossing voor jou zijn.

" Illustraties kunnen je zaak gedetailleerd en toepasselijk in beeld brengen."

Voor wie meer persoonlijkheid in zijn communicatie wil zijn illustraties het antwoord! Enkele andere voordelen van illustraties leg ik hier uit. 

Geïnteresseerd? Bekijk hier meer richtprijzen en stuur me een eenvoudige prijsaanvraag voor je volgende folder, bestickering, website of sociale media.

PS: Wie veel social media gebruikt zal niet altijd in zee willen gaan met een fotograaf, illustrator of ontwerper. Er bestaan enkele prima gratis methoden om karakter aan je communicatie te geven. Ik leg die in mijn nieuwsbrief stapsgewijs uit. Hier kan je je inschrijven voor die maandelijkse nuttige tool.